Чилич в Топ 4 в Токио



07-10-2016 11:41 | Станко Димов

Марин Чилич се класира за полуфинал на турнира на твърди кортове в Токио, след като победи със 7:5, 6:1 Хуан Монако. Хърватинът проби подаването на опонента си в последния гейм на първия сет, след което във втория поведе с 5:0, преди да си гарантира успеха за 80 минути.

„Моят начален удар не работеше по най-добрия начин днес. Това е нещо, което задължително трябва да коригирам за следващия ми двубой”, каза след срещата Чилич. „Неговите ретури бяха много добри през първия сет. Във втория, след като го пробих рано видях, че той започва да изпитва проблеми. Много жалко за него, защото знам колко много проблеми имаше с контузии”, коментира още хърватинът.

На полуфиналите Чилич ще се изправи срещу Давид Гофен, срещу когото е 0-2 в преките двубои. Двамата се срещнаха по-рано през сезона в Индиън Уелс, а победата отиде на сметката на белгиеца. Ако спечели титлата в Токио, Марин Чилич ще измести Томаш Бердих от 9-ата позиция в ранглистата Race To London, която е от значение за финалите на АТР.

„Ключът утре ще бъде да сервирам добре и да бъда агресивен при ретур. Знам, че Гофен обича да играе много бързо”, каза Чилич.

Давид Гофен си заслужи билет за полуфиналите, след като осъществи обрат в двубоя си срещу Жоао Соуса – 1:6, 7:5, 6:2. Белгиецът започна срещата слабо, но с течение на двубоя намери най-добрите си удари.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини