Грета Арн сензационно спечели в Окланд



Грета Арн сензационно спечели в Окланд
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
08-01-2011 10:58 | Николай Драгиев

Опитът и зрялостта в тениса изглежда ще продължат да бъдат основен фактор и през 2011 година. Първият турнир на WTA от календарната година започна със сензационен победител. Това е 31-годишната унгарка, която понастоящем е 88-а в ранглистата. Тя надигра Янина Викмайер (Белгия) с 6:3, 6:3 и се поздрави с трофея от ASB Classic ($220,000) в Окланд.

И този невероятен триумф на Грета Арн нямаше да е толкова впечатляващ, ако не отчетем няколко фактора. Още във втори кръг Арн спаси пет мачбола, за да отстрани осмата поставена София Арвидсон. След това тя съсипа бившата номер 1 Мария Шарапова, талантливата Юлия Гьоргес и шампионката от миналата година Янина Викмайер. Победата над Шарапова пък бе нейна срещу състезател от топ 20.

"Чувствам се невероятно. Толкова съм щастлива, че не знам какво да кажа. Мечтата ми стана реалност. Каква бе стратегията ми? Играех точка за точка," сподели шампионката.

"Грета игра страхотно. Тя играе много по-различно от всички останали. Аз направих твърде много грешки. Просто не беше моят ден," коментира пък Янина Викмайер.

Това е втора титла в кариерата на Арн, която преди това е печелила в Ещорил през 2007. На 31 години тя ще подобри и най-доброто си класиране в ранглистата, като ще се установи в топ 75.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини