Шарапова: Ще заменя мелдония с нещо легално



10-10-2016 10:55 | Tennis24.bg

Мария Шарапова бе до известна степен реабилитирана за използването на забраненото от началото на 2016 г. вещество мелдоний, което използва заради здравословни проблеми от 10 години.

Рускинята бе помилвана с намаляване на наказанието си от 24 на 15 месеца и се очаква да се върне в игра в края на април, или началото на май, 2017 г. Тя обаче се притеснява, че липсата на мелдоний ще се отрази на здравословното й състояние.

„С медицинския ми екип търсим с какво да заменим лекарството с някакво легално такова, което е разрешено да вземам“, обяви Шарапова. Тя допълни, че й е нужно лекарсто, за да се справи с недостига на магнезий и началния стадий на диабет.

Маша продължава да твърди, че дори 15-месечното й наказание е несправедливо. „Наказана съм 15 месеца, защото не съм делегирала достатъчно добре работата на агента си. С него не бяхме проверили какво е разрешени и какво забранено в края на 2015 г. Но как да го направим, след като нямаше съобщения, е-mail-и, директна комуникация с играчите, така както го правят други федерации и асоциации“, коментира бившата номер 1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини