Вавринка: Единственото ми желание за 2017 е да видя Федерер здрав



11-10-2016 15:49 | Станко Димов

Шампионът от US Open Стан Вавринка има само едно желание за 2017-а година: да види Роджър Федерер отново здрав и на корта. Бившият №1 в света имаше много тежък сезон 2016, който прекрати преждевременно през лятото заради контузия. Вавринка не скри надеждите си, че догодина Маестрото ще се завърне по-силен от всякога.

„В тениса като цяло бих желал да видя Роджър във върхова форма след контузията. Мисля, че за всеки е добре, когато той играе”, коментира Вавринка на официалната си пресконференция преди „Мастърс 1000” турнира в Шанхай.

Той сподели и как се чувства преди надпреварата в Китай: „Тренирах добре в последните дни. Мога да кажа, че кортовете са малко по-бързи в сравнение с миналата година, но като цяло аз се чувствам добре.

Винаги ми е приятно да се върна тук. Организаторите върха страхотно работата си тук. Играчите се чувстваме отлично не само на корта, но и извън него, ако искаме да разгледаме града или да посетим някой добър ресторант. Затова винаги се наслаждавам когато съм тук”.

Вавринка е трети поставен в схемата и ще започне участието си в турнира срещу Кайл Едмънд.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини