И в Рим слагат подвижен покрив



И в Рим слагат подвижен покрив
Свързани турнири
Тагове
12-10-2016 10:04 | Tennis24.bg

Турнирът за мъже и жени в Рим ще стане поредното голямо тенис състезание, което повече няма да се притеснява от дъжда. Нов проект в италианската столица предвижда през 2019 г. Централният корт да бъде покрит с подвижен покрив. Новината обяви президентът на Италианския олимпийски комитет Джовани Малаго.

Рим е домакин на турнир от 1960 г. „След като няма да сме домакини на Олимпийските игри през 2024 г., е ясно, че ще трябва да пренасочим усилията си и стратегиите си за развитието на спорта. Така че едно от нещата, които ще направим, ще бъде да покрием Централния корт“, каза Малаго на пресконференция.

Промените в тенис комплекса "Форо Италико" обаче ще започнат още през следващата година, като към главната трибуна ще бъдат добавени още около 1550 места. Цените на билетите обаче няма да бъдат променяни.


Подвижните покриви са голямото нововъведение в света на големите турнири. Последно такъв бе монтиран над Централния корт на "Флашинг Медоус", където се провежда Откритото първенство на САЩ. Покрив се предвижда и за "Ролан Гарос".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини