Цибулкова шампионка в Линц без загубен сет



16-10-2016 16:58 | Любомир Тодоров

Втората поставена Доминика Цибулкова спечели титлата от турнира в зала в австрийския град Линц, който беше от категория "Интернешънъл".

На финала словачката надигра непоставената Виктория Голубич от Швейцария с 6:3, 7:5 след час и 43 минути игра и така завърши състезанието без да загуби и сет. Успехът гарантира на Доми и седмото, предпоследно, място на финалите на WTA в Сингапур.

След равностойно начало, постепенно Цибулкова пое инициативата. Тя изпусна общо 4 точки за пробив във втория и шестия гейм. При следващото подаване на 24-годишната Голубич блондинката от Братислава стигна до брейк пойнт след отличен ретур и я реализира с безкомпромисно контрапие за 5:3. После хладноквърно затвори сета и заслужи апродисментите на своя съпруг Давид Навара.

Доминика продължи да води играта и проби за 2:1 във втората част. В петия гейм словачката поведе с 40:15, но пропусна да направи втори брейк и да предреши изхода в мача. Веднага след това швейцарката стигна до първата си точка за пробив и го направи, за да се стигне до 3:3. Грешките на Цибулкова се увеличиха и тя трябваше да отразява три точки в следващото си подаване. В деветия гейм 27-годишната Доми имаше скрит мачбол при сервис на Голубич, но изстреля ретура в аут и после тенисистката от Цюрих поведе с 5:4. Веднага след това Виктория пропиля четири сетбола, преди съперничката й да вземе подаването си. Вдъхновената словачка тутакси се възползва от разочарованието на опонентката и я проби на 15. После Цибулкова сервираше за титлата. Тя поведе с 40:15 и приключи с великолепен начален удар, след което падна на корта, ликувайки.

За словачката това е 11-а титла в кариерата и трета за сезона след тези в Катовице и Ийстборн. Тя взема 280 точки за световната ранглиста, където е десета в момента.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини