Шестима българи започват на европейското в Унгария



17-10-2016 14:15 | Любомир Тодоров

Трима мъже и три жени ще представят България на Европейското първенство по тенис на маса, която започва утре в Будапеща. Всичките ни състезатели стартират от квалификационните групи на шампионата, които допълват местата в основните схеми.

При мъжете Петьо Кръстев е в група №7 заедно с Любомир Янчарик (Чехия), Сади Исмаилов (Русия) и Батон Цитаку (Косово). Паралимпийският четвъртфиналист Денислав Коджабашев е в група №16 с Виктор Ефимов (Украйна), Любомир Пистеж (Словакия) и Матан Симон (Израел). Държавният първенец Теодор Александров е в последната поред група №23 с Константинос Папагеоргиу (Гърция), Марко Йевтович (Сърбия) и Ерик Глод (Люксембург).

При дамите в 6-а група е Анелия Карова, която е в компанията на Камелия Якоб (Румъния), Елин Лойен (Белгия) и Виона Малоку (Косово).
В 15-а група Мария Йовкова, която е само на 17 години, ще играе с Алекс Галич (Словения), Екатерини Толиу (Гърция) и Наталия Бринза (Молдова). По-голямата й сестра Красимира Йовкова, която е шампионка на България, е в 17-а група с Наталия Байор (Полша), Мария Маланина (Русия) и Стефани Кристенсен (Дания).

Първите двама от всяка група продължават напред и играят в елиминационен кръг, победителите от който отиват в основната схема.

Унгарската столица е била домакин на първия еврошампионат през 1958 година и на турнира през 1982 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини