Сьодерлинг със седма титла, влиза в топ 4 (видео)



09-01-2011 12:07 | Станко Димов

Водачът в схемата Робин Сьодерлинг спечели титлата от турнира в Бризбейн. На финала шведът надви с 6-3, 7-5 миналогодишния шампион Анди Родик, като по този начин записа седма титла в кариерата си. Благодарение на успеха Сьодерлинг ще се изкачи на четвърто място в ранглистата на ATP.


"Играх наистина добре, което е най-важното нещо за мен. Никога досега в кариерата ми не се бях представял добре в Австралия. Това е моята първа титла тук, дошла след добра игра, което ми вдъхва увереност преди Мелбърн", коментира Сьодерлинг.


"Получих най-добрата подготовка в Бризбейн - изиграх 5 мача, показах добър тенис и спечелих турнира. Сега ще си взема седмица почивка преди битките в Мелбърн. Знам, че с този игра имам сили да постигна нещо значимо на Australian Open".


Титлата е седма в кариерата на Сьодерлинг и едва втора негова на открито.


Във финалния мач Сьодерлинг не остави никакъв шанс на съперника си. Той загуби едва 4 точки при първи сервис, като не даде шанс за пробив. За сметка на това стигна до цели 10 брейкбола, възползвайки се по един път в сет.


"Наистина мисля, че играх страхотно. Сервисът ми функционира отлично. Мисля, че в последните два мача показах най-доброто от себе си. Днес условията бяха доста тежки, но в крайна сметка се получи добър мач", каза Сьодерлинг.

 

"Робин сервира отлично. Условията на корта бяха тежки и мисля, че той се аклиматизира по-добре. На моменти просто бе невъзможно да докосна топката след негов начален удар.

 

Нямаше как да го преборя. Въпреки това не мисля, че на Australian Open ще са подобни условията. Чувствам се добре, което е най-важното на този етап. Сега ми предстои една седмица почивка", каза след мача Родик.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини