Дел Потро: Целта ми бе да стана №1 през 2010, сега е просто да играя



09-01-2011 16:09 | Николай Драгиев

Хуан Мартин дел Потро призна, че контузият в китката, която го извади за близо година от игра, е променила тотално целите му. Сега той има желание просто да се върне успешно в игра, а желанието му за титла от Големия шлем ще бъде негова цел едва в следващите години.

"Въпреки тежките моменти през миналата година, моето семейство, приятели и треньори винаги бяха зад мен. Наистина е много важно за мен отново да се върна на корта. След операцията, която претърпях, чувствата които изпитвах бяха много и различни. Сега просто искам да нямам контузии и да играя възможно най-много," споделя аржентинецът.

Той признава още, че се е чувствал най-зле преди самата операция, тъй като до последно никой не му е казвал какво му има. Отделните лекари са поставяли различни прогнози за неговото възстановяване.

"Едни лекари ми казваха, че ще се възстановя за две седмици, други за два месеца. След като се подложих на операцията се разбра че няма да играя между четири и шест месеца."

През 2009 година Дел Потро успя да прекъсне хегемонията на Роджър Федерер на US Open, но сега амбициите му са съвсем различни. "Целите ми тази година са съвсем различни. Когато отидох на Australian Open 2010, целта ми бе да стана номер 1 в света до месец март. Сега единствено искам да мога да играя," откровен е гигантът от Тандил.

"В следващите години ще опитам да спечеля поне още една титла от Големия Шлем," допълва още той.

В Сидни Хуан Мартин стартира срещу Фелисиано Лопес.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини