Разширяването на Ролан Гарос получи зелена светлина



Разширяването на Ролан Гарос получи зелена светлина
Свързани турнири
Тагове
18-10-2016 22:38 | Tennis24.bg

Дълго дискутираното разширяване на „Ролан Гарос“ получи зелена светлина. Очаква се работата да започне отново още в петък, съобщи www.sport24.co.za.

Върховният съд на Франция отсъди в полза на Френската тенис федерация по отношение на жалба от 6 октомври, според която ремонтите са незаконни. Новото дело принуди шефовете на тениса отново да спрат работата по планираното разширяване на комплекса.

Проблемът отново бяха градините Отьой, които се намират непосредствено до кортовете в 16-и район. Те са историческа забележителност на френската столица от XIX век, дело на архитекта Жан-Камий Формиж и винаги са били пречка за всякаква работа за развитие на тенис-комплекса.

От значение за разрешението на съда се оказа договорът за развитие на стойност 400 милиона евро. Очаква се в близост до градините да бъде построен корт с трибуни за 5000 човека. Част от проекта е изграждането на подвижен покрив над централния корт, който трябва да бъде готов през 2020 г. Така Париж ще стане последният град, домакин на турнир от Големия шлем, с подвижен покрив.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини