Григор не успя да събори Кулата от Тандил



22-10-2016 15:53 | Любомир Тодоров

Вторият в схемата на турнира в Стокхолм в зала Григор Димитров отпадна на полуфинал.

Българинът отстъпи на Хуан Мартин дел Потро от Аржентина с 4:6, 5:7 след час и 42 минути игра.

Мачът започна неприятно за Гришо, който загуби първите три точки на свой сервис след непредизвикани грешки и след това беше пробит. Димитров влезе в ритъм. В шестия гейм той се възползва от слабости при сервиса на Дел Потро и го проби на 15 за 3:3, което беше първи брейк в подаването на южноамериканеца в турнира. За съжаление веднага след това Кулата от Тандил поведе с 40:15 и при втората възможност направи нов брейк. Аржентинецът сервираше за спечелване на частта при 5:4. Шампионът от US Open през 2009-а дръпна с 40:0 и реализира първия сетбол след топка в аут на Григор.

Димитров започна с гейм на нула следващата част. При следващото си подаване хасковлията беше изправен пред точка за пробив. Той я отрази със смела игра и завършващ форхенд на линията. 198-сантиметровият Делпо поиска съдията на стола Мохамед Лахияни да обяви топката за аут и след като това не стана, го заплаши на шега, че ще го застреля с ракетата си. Олимпийският вицешампион стигна в трети пореден сервис гейм на българина до точка за пробив и успя да я реализира за 4:3 след топка в аут на Григор. В следващия гейм първата ни ракета стигна до две точки за рибрейк и при втората дочака топка в аут на съперника. За съжаление Димитров предаде следващия гейм с двойна грешка. Дел Потро сервираше за място на финала. Той поведе с 40:15 и реализира втория мачбол с мощен сервис.

КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ - ТУК!

Двамата тенисисти завършиха с по 6 аса. Гришо вкара по-висок процент първи сервис - 72 срещу 58 за аржентинеца, но реализира по-малко точки при разиграно първо подаване - 67 срещу 80 процента.

За достигането си до седми полуфинал за сезона Димитров взема 90 точки за световната ранглиста, където е №18 сега. Следващата седмица Григор ще играе на турнира в Базел от категория "АТР 500".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини