Глушкова и Димитрова са полуфиналистки във Франция



27-10-2016 16:50 | Tennis24.bg

Денислава Глушкова (ТК „Дема“, София) и Катерина Димитрова (ТК „Локо′98“, Пловдив) се класираха за полуфиналите на силния международен турнир по тенис до 12 г. в Градинян, Франция.

Глушкова отново показа характер и спечели тежка битка срещу представителката на домакините Осеан Бабел, като я победи с 6:3, 6:7(4), 7:6(5). В спора за място на финала талантливата софиянка ще срещне участващата с „уайлд кард“ Анна Панчартек от Чехия, която се класира след отказ на британката Сара Тату при 6:0, 3:0.

Димитрова пък се справи след убедителна игра срещу французойката Констанс Левивие, като й даде само два гейма – 6:1, 6:1. Съперничка на Катя на полуфинала ще бъде Хабиба Харук от Египет.

За съжаление Динко Динев (ТК „Черноморец“, Бургас) загуби своя мач от 1/4-финалите. Той отстъпи пред миналия през квалификациите швейцарец Матю Хуанг в три сета – 6:1, 5:7, 5:7.

По-късно днес и двата ни тандема Глушкова/Димитрова и Динев/Драгомир Драганов ще играят полуфиналните си мачове в надпреварата на двойки.

Участието на четиримата е осигурено по програмата „3Т – Тенис Тийм Талант“ на БФТ и нейните партньори "БНП Париба"-България, "Адвент груп", Asics и ИК ЗИП.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини