Братя Брайън – с победа номер 1000



Братя Брайън – с победа номер 1000
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
29-10-2016 09:43 | Tennis24.bg

Американските близнаци Боб и Майк Брайън станаха първата двойка в историята, която премина границата от 1000 победи. Това стана след успеха над Пабло Куевас и Виктор Троицки на четвъртфиналите във Виена. Малко повече от две години, след като отбелязаха титла номер 100 в кариерата си, те записаха поредно постижение за историята.

„Много малко са играчите, които биха могли да направят нещо подобно. Техният дълъг спортен живот и титлите им ще са недостижими за мнозина. И след 100 години такива като тях ще се броят на пръстите на едната ръка“, каза друг специалист на двойки –Ненад Зимонич.

Тези 1000 победи дойдоха след 19 сезона на корта. Първата е през 1998 г. срещу Марк Кейл и Дейв Рандал. 1000-та дойде срещу Пабло Куевас и Виктор Троицки в Базел. Успехите им са резултат от спортно дълголетие, отдаденост и желание да се адаптират и развиват, твърди официалният сайт на АТР. Виновник за всичко това донякъде е и баща им Уейн, с когото започват да играят. „Те карат съперниците си да искат да ги победят. Но най-важното е, че вярват. Боб има страхови сервис с лява ръка, Марк –солиден и постоянен ретур. Помагат си един на друг на  мрежата, имат невероятни рефлекси, могат да играят и от линията в дъното на корта, да сменят позициите си“, допълва Марк Уудфорд. Близнаците печелят 89 от 112-те си титли с треньора Дейвид Макфърсън, включително 15 от 16-те им титли от Големия шлем и 33 от 36 триумфа в Мастърс турнири. Това лято обаче се разделиха с него.

„Част от величието им се дължи на факта, че са равностойни. Имат малки различия в играта си, но са равни на корта. Споделят си какво мислят, пришпорват се един друг. Те сами се мотивират един друг да са най-доброто, което могат да бъдат“, твърди Макферсън.

Може да се каже, че близнаците Брайън издигнаха играта на двойки на друго ниво, като истински посланици на тениса.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини