Цонга и Мъри ще спорят за купата във Виена



29-10-2016 18:01 | Любомир Тодоров

Жо-Вилфред Цонга и Анди Мъри се класираха на финала на турнира в зала във Виена от категория "АТР 500", като го направиха по коренно различен начин.

Шестият поставен французин надделя над Иво Карлович от Хърватия след 5:7, 7:5, 7:6(6) след повече от два часа и половина игра и спасен мачпойнт. Карлович беше близо до успеха. Той измъкна първия сет, проби за 2:1 във втория. Стигна се до маратонския седми гейм. В него шампионът от 2011 г. в турнира отрази четири брейк пойнта на 211-сантиметровия си съперник, преди да вземе подаването си. Веднага след това тенисистът от Льо Ман на свой ред проби за 4:4, а в заключителния гейм направи още един брейк, за да изравни частите.

В заключителния сет Цонга проби за 4:2, но не успя да затвърди. Стигна се до тайбрек. В него хърватският великан стигна до мачбол при 6:5 точки с 22-ия си ас в мача, но не успя да го реализира. На свой ред французинът стигна до точка за спечелване на срещата и не сбърка.

Водачът в схемата Анди Мъри се класира за финала без да му се налага да излиза на корта. Причината е отказът на действащия шампион Давид Ферер заради контузия в левия крак.

Двукратният олимпийски шампион води с внушителен аванс от 13-2 победи в директните срещи. За последно двамата се срещнаха на четвъртфиналите на Уимбълдън тази година, когато Мъри надделя в петсетов двубой.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини