Цибулкова спечели финалите на WTA (видео)



30-10-2016 15:04 | Любомир Тодоров

Доминика Цибулкова извоюва най-значимата титла в кариерата си, след като спечели финалите на WTA в Сингапур.

На финала словачката се наложи над световната номер едно Ангелик Кербер с 6:3, 6:4 за час и 16 минути игра.

Цибулкова се класира на полуфинал с една победа - срещу Халеп в последния кръг на груповата фаза и благодарение на честната игра на вече спечелилата групата Кербер, която надигра в два сета Кийс.

Доминика стартира устремно първия сет и поведе с 3:0. Тя имаше точка за пробив и в следващия гейм, но Кербер успя да се защити, а после и да върне брейка за 2:3. Но вместо да изравни, левичарката от Бремен допусна нов пробив след отлични ретура и агресивна игра на съперничката. До края словачката доминираше. Тя стигна до сетбол в деветия гейм, след като размина Анджи на мрежата и веднага го реализира, за което се поздрави с мощно "Поме!" и получи аплодисменти от своята ложа, където бяха нейните родители и съпругът й Михал Навара.

Отново Доми стигна първа до пробив в следващата част. Тя поведе с 40:0 в седмия гейм и дочака грешка от германката, за да поведе с 4:3. Слет това затвърди. Изнервената Кербер сервираше за оставане в двубоя при 3:5 и се справи със задачата. След това Цибулкова застана на крайната линия за да спечели титлата. Тя стигна до две шампионски топки, но ги пропиля след двойна грешка и топка в аут. Профука и трети, а пък германката стигна до две точки за пробив. При четвъртия шанс Доминика изстреля форхенд по диагонала, топката закачи лентата на мрежата и падна в полето на Ангелик, която нямаше как да реагира. След последната точка словачката падна на корта, обляна в сълзи.

Шампионката постигна забележителните 28 печеливши удари при 14 непредизвикани грешки. Германката направи 14 уинъра срещу 23 грешки, 6 от които бяха двойни. Успехът ще изкачи Цибулкова на рекордното за нея пето място в световната ранглиста утре. Кербер завършва сезона като номер едно.

И двете финалистки са играли в България. Кербер участва на турнира в София "Алианц къп" през 2009 година, където отпадна във втори кръг. Цибулкова пък гостува за "Фед къп" в Пловдив и игра на Турнира на шампионките през 2014 година, когато не успя да премине груповата фаза.

Вижте най-интересното от финала в Сингапур:
 


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини