Анди Мъри: Имам повече шансове за номер 1 догодина



01-11-2016 15:53 | Tennis24.bg

Номер 2 в световния тенис Анди Мъри обяви, че най-големият шанс да стигне върха на ранглистата ще е през следващата година, а не на започналия Мастърс турнир в Париж. Изчисленията показват, че ако шотландецът спечели трофея, а Джокович не стигне до финал, рокадата на върха може да се случи още тази седмица.


Мъри обаче остава резервиран за шансовете си. Според него по-голяма възможност за атака на позицията на номер 1 има в началото на следващата година.

„В момента всичко е в ръцете на Джокович. Очевидно не мога да контролирам как се развиват мачовете в неговата част на схемата. Просто се фокусирам върху моята игра и ще направя най-доброто, което мога. Дори ако спечеля всичките си мачове тази седмица, това все още не е гаранция за нищо. Мога да загубя и още в началото, а Новак – да спечели титлата. И тогава разликата отново ще стане огромна“, каза Мъри. Той ще играе в първия си мач срещу Фернандо Вердаско в сряда.

„Тази година не съм имал за цел да стигна до номер 1. Това не беше фокусът ми. Мисля, че в началото на следващата година ще имам такъв шанс. Този февруари не играх, а през март имах само няколко мача на Индиан Уелс и Маями, така че нямам точки за защитаване по това време. Така че по-скоро тогава ще имам шансове да стигна до върха, а не толкова сега. Заслужавам да съм номер 1, защото, както клишето казва, ранглистата не лъже. Тенис сезонът обаче е много дълъг. Имаме много задължителни турнири, в които играят най-добрите. И ако си в Топ 4, трябва да си здрав.

Ако играеш шест месеца страхотно, а след това се контузиш за 3-4 месеца, си казваш, хубаво, може би можех да приключа по-високо в  ранглистата. Тази година бях здрав цялата година, а в последните няколко месеца играя най-добрия си тенис. Заслужавам да съм номер 2 в света, а Новак заслужава да е номер 1“, допълни шотландецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини