Нишикори с победа №300 в Тура



02-11-2016 15:07 | Станко Димов

Поставеният под №5 Кей Нишикори записа своята победа №300 в професионалния тур, след като надви с 6:2, 7:5 Виктор Троицки в двубой от втори кръг на „Мастърс 1000” турнира в Париж.

Японецът, който миналата неделя игра за 5-и път на финал от началото на сезона (загуби в Базел от Чилич), започна вихрено срещата и записа серия от 5 последователни гейма в първия сет, който спечели за по-малко от половин час. През втората част двамата си размениха по два брейка, преди Нишикори да пробие решаващо за 6:5, след което с гейм на 0 затвърди класирането си за трети кръг.

Срещата продължи 74 минути, а след нейния край Нишикори вече има 300 победи и 138 загуби в Тура. Освен това японецът регистрира успех №57 за сезона, което е негово лично постижение.

С победа днес се поздрави и Давид Гофен, който се справи с един от местните играчи Никола Маю – 7:6 (5), 6:3. Благодарение на успеха белгиецът съхранява шансове за класиране на финалите на АТР в Лондон, за които има останали свободни едва две квоти.

За да е сигурен за английската столица, Гофен ще трябва да спечели титлата в Париж тази седмица. Най-доброто постижение на белгиеца в надпревара от този калибър са последователните полуфинали в Индиън Уелс и Маями в началото на сезона.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини