Кой заслужава да бъде №1? Вижте мнението на елита



03-11-2016 14:30 | Станко Димов

Кой ще завърши годината като №1? Това е най-актуалният въпрос в мъжкия тенис в последните месеци. Причината – фамозната форма на Анди Мъри, който от месец май насам е спечелил 92% от двубоите си (56/61). Шотландецът записа на сметката си 7 титли, в това число Уимбълдън и златен олимпийски медал.

Сметките показват, че ако Мъри спечели „Мастърс 1000” в Париж тази седмица, а Джокович не успее да се класира за финал, от понеделник великобританецът ще оглави световната класация. Ще се случи ли това и заслужава ли Мъри да бъде №1 в света – ето мнението на някои бивши и настоящи тенисисти:

Жил Симон: „Мисля, че е напълно възможно Мъри да стане №1, но усещам, че е малко уморен. Не толкова като ниво на игра или във физически аспект, но умората се усеща. Много рано по време на мачовете си той започва да си говори на корта. Спомням си как се самовзриви в Маями. За него ще бъде много трудно да издържи психически, защото ще трябва да играе добре в Париж и Лондон. Да, Мъри може да завърши годината като №1, защото Новак в момента не е застрахован, но трябва да извърви дълъг път”.

Ришар Гаске: „Ще бъде трудно за Мъри, защото Джокович все още е най-добрият в света. И Новак го заслужава – той спечели две титли от Големия шлем тази година”.

Матс Виландер: „Мъри работи като луд и за мен той заслужава да бъде №1. В съзнанието ми той вече е №1. Другите членове на Голямата четворка отслабиха нивото си и Мъри се възползва от своя шанс. Точно сега той е непобедим”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини