Раонич класира Тийм за финалите в Лондон



05-11-2016 08:14 | Любомир Тодоров

Четвъртият поставен Милош Раонич е последният полуфиналист на турнира от сериите "Мастърс 1000" в парижката зала "Акорхотелс".

Канадецът се наложи над №11 Жо-Вилфред Цонга от Франция с 6:2, 7:6(4) след час и половина игра. Така Раонич класира Доминик Тийм за финалите на АТР в Лондон. Цонга можеше да заеме последното осмо място на турнира на най-добрите при титла.

В първата част роденият в Подгорица Милош проби на два пъти - в първия гейм и за 4:1, и я спечели лесно. В следващия сет 31-годишиният французин можеше да пробие във втория сет, но Раонич отрази и двете опасности с ас и мощен сервис. В последвалия тайбрек канадецът поведе с 6:4 точки и реализира първия си мачпойнт.

Победителят наниза девет аса, вкара 63 процента първи сервис и спечели 80 процента от точките при неговото разиграване.

Раонич е последното препятствие пред Анди Мъри, за да заеме първото място в ранглистата. Британецът води с 8-3 победи в преките двубои. Този сезон двойният олимпийски шампион спечели и петте си двубоя срещу този съперник. За последно те се срещнаха на полуфинала в Синсинати, когато Мъри спечели с 6:3, 6:3.

Двубоят Мъри - Раонич е от 17:30 часа българско време. Първият полуфинал Марин Чилич - Джон Иснър е с начален час 15:00.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини