Мъри разкри следващата си голяма цел



Мъри разкри следващата си голяма цел
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
06-11-2016 21:53 | Станко Димов

Анди Мъри записа 19-та последователна победа, която му гарантира титлата от „Мастърс 1000” турнира в Париж. На финала шотландецът победи с 2:1 сета Джон Иснър и си заслужи рекордна 8-а титла за сезона. От понеделник Мъри за първи път в кариерата си ще оглави ранглистата на АТР. Ето какво каза новият лидер в света след успеха в „Берси”.

„Бях нервен преди двубоя, но в това няма нищо лошо. Дали съм уморен? Сезонът беше уморителен, но психически аз се справих добре. Успях за дълъг период от време да остана свеж ментално, да не съм стресиран и това си каза думата”, коментира Мъри.

През следващата седмица Мъри ще се отдаде на заслужена почивка, след което ще се включи в заключителния за сезона турнир на АТР в Лондон.

„Ще се видя с моя екип и ще видим каква ще бъде програмата ми за началото на следващия сезон. Вероятно ще определим и целите ми до март догодина. С времето разбрах, че се представям по-добре, когато си поставя краткосрочни цели. Бих желал да спечеля Australian Open, това ще е голямата ми цел в началото на следващата година. Няколко пъти бях близо, но така и не успях. Кариерен голям шлем? Нямам представа, не съм мислим. Трябва да се случат много неща. Сега просто искам да се наслаждавам на първото място в ранглистата, защото мога да остана на него само една седмица”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини