ВИДЕО: Федерер се завърна на "Род Лейвър Арина"



11-01-2011 12:16 | Станко Димов

Шампионът от миналата година Роджър Федерер направи първата си тренировка нацентралния корт "Род Лейвър Арина", където след дни ще започне Australian Open.


Световният номер 2 излезе на корта с жълта лента за глава, бели гащета и зелана фланелка. Швейцарецът изглеждаше сравнително спокоен и в началото на тренировката упражняваше началния си удар.

 

След няколко минути на корта излезе и британският тийнейджър Джордж Морган, шампион от "Ориндж Боул", който концентрира ударите си върху форхенда на Федерер.


По традиция 29-годишният състезател участва в демонстративни мачове в Kooyong, но тази година е избрал различна програма. Федерер започна годината силно и спечели титлата от турнира в Доха, Катар.

На финала той се справи с 6-3, 6-4 над руснака Николай Давиденко. Титла номер 67 в кариерата на швейцареца дойде след страхотна игра, каквато в прочем той показа и в края на миналата година.


В Мелбърн роденият в Базел "Маестро" ще търси своята 17-та титла от Големия шлем. Именно Федерер е човекът, който според специалистите може да спре световния номер 1 Рафаел Надал да завърши своя "Голям шлем".


Това ще бъде 12-то участие на Федерер на Australian Open. Шампионът има 4 титли от турнира - 2004, 2006, 2007 и 2010-та години.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини