Америка избра тенис фен



10-11-2016 14:18 | Любомир Тодоров

Изборът на Доналд Тръмп за 45-ия президент на Съединените щати предизвика огромна изненада и разнопосочни реакции. Милиардерът е запален тенис любител, но и в "неговия" спорт имаше полярни коментари.

Мартина Навратилова беше потресена. "Знаех, че Америка е расистка, но не знаех, че е чак толкова. Не съм подозирала, че Америка е толкова сексистка", написа родената в Прага велика левичарка.

Точно на обратното мнение обаче беше друга бивша №1 в света - Дженифър Каприати. "Толкова е лицемерно общественото мнение да е против омразата, а същевременно да се говорят такива ужасни неща за човек, който не е направил нищо друго, освен да има различно мнение", заяви тя.

Малцина знаят, че Тръмп освен като любител и като ВИП-зрител е свързан с тениса и като мениджър. Едно от провалените му бизнес начинания е работата му с младата надежда на Америка Моник Виел в края на 90-те години на миналия век. Тенисистката не успя да стигне по-напред от №817 в световната ранглиста през 2000 година и Доналд се отказа. Оттогава той не е менажирал друг спортист.

В началото на новото хилядолетие Тръмп играеше често със своя съименик Доналд Йънг и дори го обяви за следващия номер едно в света. Наскоро милиардерът подкрепи Сам Куери в свое изказване.

Новоизбраният президент не пропуска да гледа на живо мачове от Откритото първенство на Съединените щати, въпреки че публиката мощно го освирква.

През 2012 година той участва като лице на кампанията на WTA Strong is Beautiful, заедно с редица известни имена от бизнеса и артистичните среди като Ричард Брансън, Арета Франклин, Стенли Тучи, Боб Синклеър и други.

Тръмп

Миналата година той поигра тенис със самата Серина Уилямс. Тогавашната водачка в световната ранглиста го подкрепи при откриването на луксозния голф клуб на Тръмп в Лас Вегас и след това двамата разцъкаха няколко топки на корта.


Остава да видим как ще се отрази на тенис общността избора на Доналд Тръмп за държавен глава на Съединените щати, дали ще има толкова време да практикува любимия си спорт и как ще го посрещне публиката, ако реши да се появи в Ню Йорк на US Open.

Любомир Тодоров

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини