Вавринка: Много съм далеч от Анди и Ноле



12-11-2016 11:59 | Станко Димов

Стан Вавринка изрази надеждите си, че ще се справи по-добре на финалите на АТР в Лондон, в сравнение с резултатите, които постигна в последните седмици. Швейцарецът записа загуби от Миша Зверев в Базел и Ян-Ленард Щруф в „Берси”. Шампионът от US Open призна, че е имал и физически проблеми, които не са му позволили да е на 100% готов.

„Имах проблем с коляното преди турнира в Базел. Сега обаче положението е по-добро. Няколко дни тренирам в Лондон и съм доволен от формата, в която се намирам”, коментира Вавринка на официалната си пресконференция в „О2”.

„Да бъда тук в Лондон за финалите на АТР беше сред целите ми в началото на сезона”, каза още световният №3.

Вавринка има преднина от само 100 точки пред четвъртия в класацията Милош Раонич, който успя да се възстанови навреме за финалите в Лондон. „Да съм №3 е по-добре, отколкото да бъда №4 или №5. Определено обаче първото място в света е много далеч от мен. В последните 3 години спечелих 3 титли от Големия шлем, това е много повече, отколкото съм очаквал. Но погледнете какво правят Ноле и Анди – аз съм много далеч от тях”.

Stan The Man коментира и отсъствието от Тура на сънародника му Роджър Федерер. „Всичко го очакваме с нетърпение да се завърне на корта догодина. По-забавно е, когато той е наоколо”.

Финалите на АТР започват в неделя. Вавринка попадна в една група с Анди Мъри, Кей Нишикори и Марин Чилич. Първите срещи от тази група ще се изиграят в понеделник.

Припомняме, че Tennis24.bg ще има пратеник на финалите на АТР в Лондон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини