Марин Чилич не се страхува от никого



12-11-2016 12:43 | Станко Димов

Марин Чилич е сред играчите, които се намират в най-добра форма в края на сезона. Хърватинът спечели титлата от турнира в Базел, а освен това достигна до полуфинал в „Берси”, като по пътя си победи Новак Джокович. Именно успеха над сърбина е оказал голямо влияние на Чилич.

„Бях много несигурен, защото никога не го бях побеждавал преди това. Но в същото време знаех, че сега е моментът да го сторя”, коментира Чилич по време на официалната си пресконференция в Лондон.

Преди няколко месеца Чилич записа друг знаменит успех, след като успя да надвие Анди Мъри на финала в Синсинати и спечели първата си „Мастърс 1000” титла. „Това наистина беше нещо голямо за мен, особено предвид страхотната форма на Мъри. Убеден съм, че когато се срещнем на корта тази седмица Анди ще бъде пределно мотивиран. Двубоят ще бъде тежък и за двама ни. Надявам се, че ще продължа с добрите си резултати.

Надявам се тялото ми да издържи на натоварването. Мотивацията ми не може да бъде по-голяма. Не мисля, че тази година показах по-добър тенис, в сравнение с 2014. Но тази година бях по-постоянен в изявите си и това е причината да бъда тук в момента”, коментира Чилич, който в понеделник ще се изправи срещу Анди Мъри в двубой от вечерната сесия.

„Тази нова крачка (№1 в света) просто показва колко много се разви (Мъри) в последните две години. Той наистина иска да спечели всеки път, когато излезе на корта. Той заслужава да бъде на тази позиция. От друга страна, Новак беше невероятен през 2015 и първата половина на 2016. Във втората част от годината той не игра много. Сега ще бъде допълнително мотивиран да се представи добре тук. Той иска да си върне първото място в света”, коментира Чилич.

Хърватинът, който в дебюта си през 2014 спечели едва един сет в Лондон, коментира и настилката в залата: „Подобна е като тази в „Берси”. По-бърза е от 2015. Няма да има дълги разигравания”.

Припомняме, че Tennis24.bg  ще има пратеник на финалите на АТР в Лондон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини