Джокович и Раонич в сблъсък с мисъл за ранглистата (превю)



15-11-2016 10:34 | Станко Димов

В третия ден от финалите на АТР в Лондон ще се изиграят вторите срещи от група „Иван Лендъл”. Първият двубой на сингъл, който по традиция е с начален час не преди 16:00, противопоставя двама дебютанти – Гаел Монфис и Доминик Тийм. И двамата загубиха първите си срещи в групата, което допълнително вдига залога.

Монфис и Тийм са се срещали само веднъж – на полуфиналите на турнира на клей в Умаг, Хърватия миналата година, като победител излиза австриецът – 1:6, 6:3, 6:1.  

Във вечерната сесия в Лондон в игра ще видим шампионът от последните 4 години Новак Джокович, който ще има за съперник Милош Раонич. Победителят в този мач ще оглави еднолично групата и на практика ще си гарантира място за полуфиналите.

До момента Джокович има впечатляващи показатели срещу роденият в Подгорица тенисист – 7:0 победи. Нещо повече – сърбинът е загубил само един сет във въпросните 7 дуела! През този сезон Ноле и Раонич имат два мача - финал в Индиън Уелс (6:2, 6:0) и четвъртфинал в Мадрид (6:3, 6:4).

Припомняме, че Джокович загуби първото място в ранглистата миналия понеделник. Сърбинът обаче може да се върне на трона още след 6 дни, като за тази цел „само” трябва да спечели титлата в Лондон, като запише поне две победи в своята група (бел.ред. най-сигурият начин).

Залогът при Раонич също е висок, тъй като представителят на Канада е в битка със Стан Вавринка за третата позиция в ранглистата. Загубата на швейцареца в понеделник допълнително ще мотивира финалиста от Уимбълдън. В навечерието на финалите в Лондон Раонич се оплака от травма, заради която не излезе на корта на полуфиналите срещу Анди Мъри в Париж. В първия мач обаче канадецът показа, че е възстановен и готов за битка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини