Гаел Монфис: Не знам дали ще изляза срещу Джокович



16-11-2016 00:49 | Tennis24.bg

Гаел Монфис предостави на своите фенове поредната доза от възходи и падения. Французинът загуби от Доминик Тийм с 3:6, 6:1, 4:6.

След мача обаче Монфис изглеждаше малко заинтересуван от класирането си на полуфиналите. По-големият му проблем са контузиите, от които не възстановен. „Беше тежък мач. Доминик беше по-добър от мен. Мисля, че изиграхме добър мач, но макар че дадох всичко от себе си, не играх добре. Не съм в най-добрата си форма. В следващите няколко часа ще реша дали ще изляза срещу Джокович. Ще се опитам да се възстановя“, каза Монфис. Ако реши да се откаже, в групата ще го замести Давид Гофен.

Доминик Тийм бе много по-доволен от първата си победа. „Започнах добре мача, не исках да допусна срив, о не ми се получи много. Опитах се да съм стабилен в третия сет. В края и той ми помогна с три двойни грешки. Щастлив съм. В последните седмици играя добре, защото турнирът е такъв, публиката ми вдъхва енергия. Мисля, че всички тук изцеждаме последните си сили“, каза австриецът.

„Сезонът ми е страхотен, с много добри мачове и тренировки. В началото на годината спечелих много мачове срещу топ-играчи, като Надал. Спечелих и напечени мачове, за да стигна до тук. Това помогна на самочувствието ми и да се развия. Изиграх 120 мача, но ако бях играл по-малко, нямаше да съм тук на финалите“, завърши Тийм, който ще е една от звездите на Sofia Open в България другия февруари.

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Лондон със съдействието на "Гаранти Коза"

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини