Раонич след загубата: Имам с какво да се гордея



16-11-2016 11:39 | Станко Димов

Милош Раонич остана доволен от играта си срещу шампиона Новак Джокович от втория кръг на група „Иван Лендъл” на финалите на АТР в Лондон. Роденият в Подгорица тенисист отстъпи след два тайбрек-сета, но демонстрира, че може да се конкурира със световния №2.  

„Във всеки един момент, когато имах точка за пробив, той (Джокович) вкарваше първи сервис. В това число и при първия сетбол в тайбрека на първия сет. В същото време когато той имаше точки за пробив, аз не успявах да намеря началния си удар.

Вярвам, че точно тези малки неща правят разликата. В тези моменти той правеше крачка напред и играеше добре. А аз може би се колебаех твърде много. Като цяло обаче създадох много възможности. Направих много добри неща и имам с какво да се гордея”, коментира Раонич.

Канадецът, който в първия мач от груповата фаза победи Гаел Монфис, ще премери сили с Доминик Тийм в пряк дуел за място на полуфиналите в Лондон. 25-годишният тенисист, който по-рано през сезона игра финал на Уимбълдън, вече има 51 победи и 16 поражения през годината. На твърди кортове показателите на Милош са 31-10.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини