Милош Раонич стигна полуфиналите



18-11-2016 00:34 | Tennis24.bg

Милош Раонич се класира за полуфиналите на финалите на АТР в Лондон. Канадецът показа впечатляваща игра и сложи край на надеждите на Доминик Тийм за място сред най-добрите четири в „Арена О2“, като надделя със 7:6 (5), 6:3. Така той се присъедини към Новак Джокович и излезе от група „Иван Лендъл“ в надпреварата.

Съперник на Раонич в битката за финала могат да са трима от група „Джон Макнероу“. Най-голяма е вероятността да се изправи срещу номер 1 в света Анди Мъри, но шансове имат и Стан Вавринка, и Кей Нишикори.

Раонич доминира със силен сервис и мощен форхенд. В първия сет обаче нито той, нито 23-годишната изгряващата звезда Доминик Тийм, успяха да направят пробив. В тайбрека австриецът поведе с 4:2, но Раонич се върна и спечели сета с 11-ия си ас в мача. Във втория сет Раонич направи пробив в още в началото и след това с още един пробив с лекота спечели и победата.

„Изиграхме много добър първи сет. Никой не стигна дори до брейк-пойнт. Тайбрекът беше доста завързан и всеки можеше да спечели. Мисля, че грешките, които направих, са разликата между мен и топ-играчите. Надявам се да се върна на този турнир, който е един от най-добрите. Беше невероятно изживяване и ценен опит. Щастлив съм, че записах победа и до последно се борех за място в полуфиналите. Научих много тук“, коментира след мача Тийм, когото през февруари феновете на тениса ще могат да гледат и в София. Австриецът ще участва на Sofia Open от 5 до 12 февруари.

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Лондон със съдействието на "Гаранти Коза"

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини