Шарапова завладя Мелбърн с чар и стил (видео)



12-01-2011 13:10 | Станко Димов

По традиция Топ играчите дават пресконференция преди началото на Големите турнири. На Australian Open това се случва на две места - в залата за пресконференции или на корта. Когато става за Мария Шарапова обаче правилата никога не са същите.


Тя не казва тривиалното "просто съм фокусирана за следващия ми мач". Днес медиите дават възможност за синтез между мода и тенис, а в това Шарапова е ненадмината.


Рускинята разбира се говори не само за представянето си на корта, но и за живота извън тениса. Припомняме, че преди известно време дългокракото изкушение каза "Да" на своя любим - звездата от НБА Саша Вуячич.


"Това определено е вълнуваща част от живота ни. И двамата имаме сериозни кариери, затова трябва да бъдем внимателни и да продължим да се обичаме толкова много", сподели Маша.


"Не очаквам да има сватба скоро. Със сигурност и този момент и Големият ден ще дойде. С него се забавляваме много", каза още рускинята.


С това обаче въпросите извън тениса не свършиха. "Тази цветова палитра много ми харесва", сподели Маша запитана за избора за рокличка на Australian Open. 
"Винаги ми е приятно, когато започвам годината с нов или класически цвят облекло, нещо толкова просто, но и толкова красиво".


Преди 12 месеца Шарапова бе отстранена в Мелбърн още в първи кръг, когато отстъпи пред друга руска красавица - Мария Кириленко. Ясно е, че сега Шарапова се надява на по-достойно представяне.


"Играта се промени доста пред последните години. Преди можехме да използваме първите няколко кръга за аклиматизация, за да влезем в турнира. Сега трябва да се готови за битка от първата точка в първия мач", разказа Маша.


След травмата в рамото, която я извади от игра за близо година, приоритет пред Шарапова в момента е просто да бъде здрава.


"Сега се чувствам добре. Отне ми доста време да си върна формата, която демонстрирах преди контузията". Въпреки, че се чувства добре с Шарапова всяка седмица на всеки турнир ще пътува и физиотерапевт




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини