Анди: Искам да остана на върха, но ще бъде трудно



21-11-2016 08:06 | Любомир Тодоров

Анди Мъри победи Новак Джокович в мача за титлата на финалите на АТР в Лондон (6:3, 6:4) и заслужи честта да посрещне Нова година като водач в ранглистата. Британецът за първи път спечели заключителния турнир в зала "О2" и вдигна 44-ия си трофей. Мъри получи и купата за №1 в света. Успехът донесе на шампиона от Уимбълдън чек за 2 391 000 долара и 1500 точки за класацията. За Джокович останаха 1 261 000 долара и 1000 точки.

Ето какво каза Анди на шампионската си пресконференция.


"Естествено, че искам да остана на върха. Стигнах дотук, благодарение на огромните ми усилия в последните 5-6 месеца. Сигурен съм, че ще бъде трудно, защото имах невероятен сезон. Поздравявам Новак, той е моят основен съперник през цялата ми кариера. Играли сме на финалите на всички турнири от Шлема и в още много важни двубои, включително и тук. Ние имаме само една седмица разлика във възрастта (бел. ред. - Анди е роден на 15 май 1987-а, а Ноле на 22 май). Разбира се, че тази победа е много важна за мен! Това беше изключителен мач за завършек на годината. Турнирът е голям, но не се представях добре в миналото. Така че сега имах една прекрасна седмица", заяви емоционално 29-годишният Мъри.

Шотландецът призна, че не е бил в най-добрата си кондиция след маратонския полуфинал в събота вечер срещу Милош Раонич, който продължи 3 часа и 38 минути.

"Имах късмет да приключа финала в два сета, защото не се чувствах много добре в неделя сутринта. Освен това не мисля, че това беше един от най-добрите мачове на Новак. Играли сме много по-добри двубои. Краят на срещата беше вълнуващ и драматичен. Имаше грешки и от двама ни, но смятам, че тактически изиграх добър мач. Не можеш да победиш тенисист като него, ако не играеш добре", добави Анди.


Той ще празнува титлата от финалите и първото място днес със своето семейство и приятели, както и със своя екип, на който благодари специално. Мъри си дава само две седмици почивка, след което ще лети за Маями, където започва подготовка за сезон 2017.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини