Надал ще търси рекордна 10-а титла в Барселона



Надал ще търси рекордна 10-а титла в Барселона
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
22-11-2016 18:28 | Станко Димов

Рафаел Надал е първият тенисист, който потвърди участието си на турнира на клей в Барселона - Barcelona Open BancSabadell.

Роденият в Манакор тенисист прие поканата на организаторите и ще бъде голямата атракция в 65-ото издание на надпреварата, която ще се проведе в периода 22-30 април. За Рафа това ще бъде 13-о участие в Барселона, където той ще се опита да спечели рекордна 10-а титла и да стане първият тенисист в историята, печелил един турнир 10 пъти.

„Ще играя на турнира в Барселона, който е много важен в моя календар. Както винаги, да играя в Испания, у дома, ме мотивира допълнително по много причини, но най-вече заради подкрепата на публиката. Освен това турнирът се провежда в моят тенис клуб в Барселона, което го прави още по-специален”.

Доволен от новината остана и турнирният директор Алберт Коста. „Възможността да гледаме Надал в Барселона е редуцирана само до една седмица годишно и е нормално очакванията да са повишени, след като говорим за един от най-пленителните играчи в света. Убеден съм, че Рафа ще се върне на познатото си високо ниво, а ние отново ще разполагаме със супер турнир”, каза Коста.

В момента Надал е №9 в ранглистата. През сезона той спечели титлите от Монте Карло и Барселона, като финалът в Барса срещу Кей Нишикори се превърна в един от най-добрите от календара на надпреварите АТР 500.

В своите 12 участия в Барселона Надал има 49 победи и 3 загуби. Пораженията му са от Алекс Кореча в дебюта му през 2003, Николас Алмагро (2014) и Фабио Фонини (2015).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини