Клайстерс срещу китайка на финала в Сидни



Клайстерс срещу китайка на финала в Сидни
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
13-01-2011 10:45 | Станко Димов

Двукратната шампионка Ким Клайстерс ще играе с китайката Ли На на финала на турнира в Сидни. Клайстерс спечели по изключително драматичен начин сблъсъка с Алиса Клейбанова. Белгийката се наложи с 4-6, 6-3, 7-6 (1) след 2 часа и 40 минути игра. Третата в схемата ще спори за трофея с Ли На, която победи с 7-6 (5), 6-3 Бояна Йовановски.


27-годишната Клайстерс преследва трета титла от Сидни след триумфите през 2003 и 2007-ма. До момента белгийката има 40 титли, а Ли На може да се похвали едва с 3.


"Играла съм с Ким няколко пъти и няма какво да губя. Тя е страхотна. Аз просто ще се опитам да покажа най-доброто от себе си на корта, това е моята цел", сподели китайката, която има 1 победи и 4 загуби в двубоите с Клайстерс.


"Днешният мач изобщо не бе лесен. Бояна е млада състезателка, играе на гребена на вълната. В началото ми бе много трудно, защото нямах представа как играе. Не знаех какво да очаквам от нея. Радвам се, че в крайна сметка аз спечелих", сподели още Ли.


Ли На, която стана първата китайка в Топ 10 след полуфинала на Australian Open миналата година , победи по пътя си още Светлана Кузнецова, Анастасия Радионова и Виржин Разано. Тя участва за четвърти път на турнира в Сидни, като най-доброто и постижение бе полуфинал през 2007-ма година, загубен от Ким Клайстерс в три сета.


"Не знам защо, но винаги играя добре в Австралия. Дали ще бъде в Сидни или Мелбърн няма значение, но тук винаги съм във форма", каза с усмивка на лице китайката.





Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини