Чилич: Готов съм да играя и на двойки



25-11-2016 20:34 | Tennis24.bg

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Загреб

Марин Чилич изведе Хърватия напред във финала на Купа „Дейвис” срещу Аржентина, след като успя да победи Федерико Делбонис с 3:2 сета в първия мач на единично. Световният №6 имаше нужда от повече от 3 часа и половина, но все пак успя да се наложи с 6:3, 7:5, 3:6, 1:6, 6:2 и да зарадва многохилядната хърватска публика в „Арена Загреб”.

На пресконференцията си след успеха Чилич изрази готовността си да излезе на корта и в събота за двубоя на двойки, ако капитанът на „шахматистите” реши така.

„В първите два сета всичко в играта ми се получаваше. Сервирах на много високо ниво, което ми позволи да спечеля повече лесни точки както от първи, така и след втори сервис”, започна пресконференцията си Чилич.

„След това началният ми удар загуби от ефективността си. Той (Делбонис) се възползва и му се получи. Той беше много агресивен, започна да удря топката по-силно и от двете страни, особени ефективен беше бекхендът му.

След четвъртия сет капитанът ме посъветва да отида ди съблекалнята, просто да напусна корта за кратко и да подредя мислите си. Не мога да кажа, че съм изпаднал в дупка, напротив. Не бях и уморен. Двубоят ни беше дълъг, но не и толкова изтощителен, защото дълги разигравания почти нямаше.

Напълно здрав съм и готов да изляза на корта и утре (за двубоя на двойки), ако капитанът реши така. Утре сутрин, когато отборът се съберем, ще научим решението на капитана”, коментира Чилич.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ЧИЛИЧ - ДЕЛБОНИС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини