Каролин Гарсия се отказа от Франция



Каролин Гарсия се отказа от Франция
Свързани играчи
Тагове
30-11-2016 11:57 | Станко Димов

Каролин Гарсия обяви, че ще се концентрира изцяло върху личната си кариера и през следващата година няма да участва в отборната надпревара „Фед Къп”. През 2016-а Гарсия бе част от тима на Франция, който стигна до финал в турнира и отстъпи драматично с 2:3 победи пред Чехия. Догодина обаче Гарсия няма да играе за родината си.

„Няма да участвам за „Фед Къп” следващата година. Ще се концентрирам върху турнирите от WTA и най-вече Големия шлем. Индивидуалната ми кариера ще бъде моят приоритет. Нека видим как ще потръгнат нещата. Мисля, че взех най-доброто решение в правилния момент, когато съм на 23 години. Чувствам, че трябва да поема този риск”, коментира Гарсия пред „Екип”.

През 2016-а французойката изигра 124 мача (на сингъл и двойки), като успя да спечели две тили – в Страсбург и Майорка. На двойки тя и Кристина Младенович спечелиха Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос”.

„Това беше най-добрият сезон в кариерата ми. Да спечеля пред родна публика в Страсбург беше невероятно. Единственото, за което съжалявам е, че не показах постоянство в турнирите от Големия шлем. Не успях да се подготвя добре за Шлема. Ще продължа да играя и на двойки, моята мечта е да пробия в Топ 10”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини