Героите се прибраха у дома



30-11-2016 16:30 | Станко Димов

Националният отбор на Аржентина, който в неделя спечели за първи път в историята си Купа „Дейвис”, се прибра в родината си.

„Постигнахме нещо историческо, нещо, за което мечтаехме и беше немислимо. Не знам дали има друг отбор, който е печелил Купа „Дейвис” играейки само като гост”, коментира звездата на „гаучосите” Хуан Мартин дел Потро на специална пресконференция в Буенос Айрес.

Аржентина, 4-кратен финалист в турнира, най-накрая спечели Купа „Дейвис”, след като на финала победи Хърватия с 3:2 в Загреб. Две от победите изкова именно Дел Потро, който се наложи с 3:1 над Иво Карлович и 3:2 над Марин Чилич.

„С времето ще осъзнаем повече значението на успеха, който постигнахме. Всички искахме Аржентина да спечели Купа „Дейвис” за първи път. Най-накрая, след толкова много загубени финали, докарахме купата у дома”, каза още Дел Потро.

Аржентина загуби финала през 1981 от САЩ, 2006 от Русия, 2008 и 2011 от Испания. Капитанът на „гаучосите” Даниел Орсанич отдаде заслуженото на избраниците си. „Дел Потро, освен че е страхотен тенисист, има огромно сърце, което става още по-голямо, когато играе за Аржентина. Той единствен е в състояние да обърне Марин Чилич по този начин. Дел Потро има огромно сърце”, коментира Орсанич.

„Това е най-добрата година в живота ми, както в емоционален аспект, така и от чисто игрови”, коментира Дел Потро. Той се завърна на корта в началото на годината, след като не беше играл близо 2 години заради контузии в китката.

В края на сезона в Стокхолм Дел Потро спечели първата си АТР титла от 33 месеца насам, побеждавайки на финала Джак Сок със 7:5, 6:1. През лятото аржентинецът спечели сребърен медал от Олимпийските игри в Рио, като по пътя си надви Новак Джокович и Рафаел Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини