Красимира и Мария Йовкови с персонални покани за европейското



05-12-2016 08:34 | Tennis24.bg

Най-силните български състезателки по тенис на маса Красимира и Мария Йовкови са получили персонални покани за участие на Европейското първенство до 21 години, което ще се проведе в Сочи, Русия, от 2 до 7 февруари 2017 година.

Сестрите от Асеновград ще са единствените ни представителки на шампионата. Техен селекционер в Сочи ще бъде генералният секретар на БФТТ Цветозар Цонев.

Според регламента на европейското, пращат се покани на състезатели, които са сред първите 56 в ранглистата до 21 години и на не повече от трима представители на страна. Йовкови ще играят на единично и на двойки.

„Това е голямо признание за нас! Надявам се да представим България достойно на европейското. Със сестра ми стигнахме до четвъртфинал на двойки на шампионата в Братислава миналата година, сега амбициите ни са на единчино да влезем сред първите 32“, заяви 19-годишната Красимира.

„Развълнувана съм, но не и притеснена. Натрупах доста опит в големи турнири с националния отбор и се радвам, че ще участвам на още едно европейско“, каза Мария, която със своите 17 години ще бъде една от най-младите в Сочи.

През уикенда Йовкови играха за отбора на „Стоянстрой“ (Пловдив) във втория кръг на Висшата лига, който се проведе в тяхната зала. Водач след него е „Комфорт“ (Варна), следван от „Стоянстрой“.

На 13 декември Красимира и Мария Йовкова ще водят отбора на България в европейската квалификация за жени срещу Русия, която ще се проведе в зала „Европа“ в София. Мъжете играят също срещу руснаците на същата дата и място.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини