Симон и Троицки на финал в Сидни



14-01-2011 09:56 | Станко Димов

Жил Симон и Виктор Троицки ще определят новия шампион на турнира в Сидни. 41-ият в ранглистата французин победи със 7-6 (1), 6-0 латвиеца Ернест Гулбис за 73 минути игра.

 

Интрига в мача имаше само в първия сет, който  французинът спечели след допълнителен гейм. През втората част емоционалният Гулбис се срути на корта и спечели само 2 точки.


"Бях готов да остана на корта 3 часа и да играя при 40 градуса температура ако се наложи. Очаквах труден мач с много тичане и борба за всяка точка. Всичко днес се разви страхотно за мен. Мисля, че през втория сет Гулбис просто спря да се движи по корта", коментира след мача Симон.


Загубилият Гулбис обясни причината за срива през втория сет. "Получи се също както вчера. Когато допуснах ранен пробив във втория сет силите ми свършиха. През целия сет спечелих две или три точки, нямах късмет. Следващия път ще гледам да взема поне 4", каза с усмивка на лице Гулбис.


26-годишният Симон ще играе за 8-ми път в кариерата си на финал на турнир от ATP. Той достигна до последния мач без да загуби сет, надвивайки Йен-Хсу Лу (Тайван), Федерико Жил (Португалия) и Александър Долгополов (Украйна).


Симон, който може да се изправи срещу Роджър Федерер във втория кръг на Australian Open сподели, че в момента мисли само за финала в Сидни.


"Чувствам се добре. Изиграх 4 мача, в които не загубих сет. Към момента приоритет за мен е триумф в Сидни. След това започва Australian Open, където още в първи кръг ще трябва да играя с Лу. Засега обаче мисля само за Сидни", каза Симон.


Във втория полуфинал Виктор Троицки победи с 6-4, 7-6 германеца Флориен Майер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини