Заслужена почивка за Александър Лазов



12-12-2016 12:31 | Tennis24.bg

Александър Лазов приключи сезона с титлата на турнира за мъже в Анталия (Турция) с награден фонд 10,000 долара. Националът ни за Купа "Дейвис" победи на финала хърватина Борна Годжо със 7:6(6), 7:5.

“Мисля, че ключовият двубой беше четвъртфиналът, в който сервирах за мача във втория сет, но допуснах обрат и го загубих. Щастлив съм обаче, че все пак намерих сили да продължа да се боря и в третия сет успях да победя – заяви за сайта на БФТ Лазов, който на четвъртфинал в Анталия спечели с 6:2, 5:7, 6:3 срещу втория споставен Марк Зийбер (Германия). - След това на полуфинала и финала играх на едно много добро ниво, което ми позволи да спечеля турнира. Сега ще се отдам на една седмица заслужена почивка и след това ще започна подготовка за новия сезон."

"2016-а не тръгна добре - в началото на годината губех всички оспорвани мачове и като цяло нямах добри резултати, но за сметка на представянето в турнирите, успях да направя един много силен сезон на клубно ниво в Германия, което ми върна вярата в играта. Надявам се през 2017 да успея да запазя натрупаната инерция в края на този сезон.“, каза още българинът, който спечели седмия си трофей на сингъл на ниво ITF и втори за 2016 г. и от тази седмица бележи прогрес от две места в ранглистата, като вече 474-и.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини