Плакатъг на Ролан Гарос е посветен на Кюртен



13-12-2016 16:22 | Любомир Тодоров

Организаторите на Откритото първенство на Франция "Ролан Гарос" представиха плаката за изданието на турнира от Големия шлем в Париж през 2017 година.

Той е дело на 55-годишния бразилец Вик Мунис, който е модерен художник, използващ фотография в творчеството си. За разлика от много от предишните плакати южноамериканецът е направил семпъл, но въздействащ постер, базиран на снимка.

Точно 20 години след първата титла на своя сънародник Густаво Кюртен артистът отдава почит на Гуга и сърцата, които рисуваше на корта с ракетата си, пише в съобщението до Tennis24.bg.

"Фокусирах се върху цветовете на плаката. Смесих няколко пигмента, за да получа най-накрая прецизна сянка на клея. За цветовете съм използвал материали от Африка, Азия и Австралия. След като "Ролан Гарос" е международен турнир, можете да вземете частици от този клей от всяка страна, участваща тук", коментира Мунис.

Едва за втори път в историята постерът на състезанието в Париж е базирано на фотография. Първи направи това американецът Доналд Липски през 1995 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини