Кой ще стане треньор на Джокович?



16-12-2016 00:22 | Tennis24.bg

Цяла плеяда величия са вариант за нов треньор на бившия номер 1 в света Новак Джокович, твърди Skysports. В последната седмица раздялата на сърбина и Борис Бекер е тема номер 1 в света на тениса, а спекулациите кой ще наследи германеца в екипа на Ноле са безкрайни.

Проблемите от лично и професионално (най-вече по отношение на мотивацията) естество накараха Джокович да потърси съветите на отдадения на духовните учения бивш професионален тенисист Пепе Имас. Това обаче породи съмнение и рязко във фокуса на Джокера вместо титли и ранглисти се настаниха идеите за любов и мир. Така във втората половина на сезона той спечели само една титла и стигна до два финала. На раздяла Бекер упрекна сърбина, че вече не тренира толкова упорито.

Кой ще върне Джокович на победния път? Вариантите са много. Ето някои от тях:

Мариан Вайда

Дългогодишният ментор на Ноле Вайда и гуруто Имас най-вероятно ще останат в екипа на сърбина. Има голям шанс Вайда да остане и единственият треньор. 51-годишният специалист е близо до Джокович повече от 10 години и благодарение на него тенисистът стигна върха.

Имас е последният дошъл в екипа на Джокера. Той проповядва философия на любов и мир, които са в основата на треньорската му практика. „Не знам защо казвате, че е гуру. Той е бил в тениса през целия си живот“, обясни настоящият номер 2 в света.

Пийт Сампрас

Пийт Сампрас също е свързван с Джокович. Той е легенда и има 14 титли от Големия шлем. Засега американецът се държи далеч от Тура от оттеглянето и през 2002 г. Сладкият Пийт твърди, че животът му в момента се върти около семейството му и няма желание да се върне в тениса като треньор. „До скоро всичко се въртеше около мен – какво ще ям, къде ще ходя. Сега всичко се върти около децата.

Джон Макенроу

Джон Макенроу поработи с Милош Раонич по-рано през годината и това си пролича- канадецът стигна първи финал в Големия шлем на Уимбълдън. Той е фаворит за овакантеното място в екипа на Джокович. Ангажиментите му като телевизионен коментатор обаче могат да направят трудни взаимоотношенията между двамата. Но не и невъзможни. Все пак и Бекер слезе от коментаторския пулт, за да работи със сърбина.

Андре Агаси

Преди няколко години бившият номер 1 призна, че един от принципите му е никога да не казва никога. И го каза в контекста на вероятността да се превърне в следващия супер треньор. 8-кратният шампион от Големия шлем все още не е готов да се отдаде на друг играч. Пък и е зает със семейството си, благотворителните си дейности, модната си линия за спортна екипировка.
Но предложение да работи с Новак Джокович може бие твърде голяма възможност, за да бъде отказана, нали? Очакваме да чуем и мнението на жена му – Щефи Граф.

Патрик Рафтър

Австралиецът наскоро обяви, че се надява Джокович скоро да върне формата си. Двукратният шампион от US Open (1997 и 1998) е известен почитател на сърбина и винаги го е описвал като играч от друго ниво, в сравнение с Анди Мъри.

Ненад Зимонич

Той беше партньорът на двойки на Ноле по време на Олимпийските игри в Рио. И освен това е един от най-спряганите варианти. 40-годишният сърбин все още е активен състезател на двойки. Двамата са приятели, а именно Зимонич пръв повика Джокович в отбора за Купа „Дейвис“, когато бе капитан на Сърбия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини