Федерер: Надявам се Рафа да намали темпото



15-01-2011 15:08 | Станко Димов

Роджър Федерер се изказа повече от ласкаво за Рафаел Надал и постигнатото от него през последните месеци. Швейцарецът, който е шампион от Australian Open за миналата година след победа в три сета на финала над Анди Мъри сподели, че е готов да се бори за трона си в Мелбърн.

 

Въпреки силната си форма "ФедЕкспрес" признава, че в момента големият фаворит за триумф на "Род Лейвър Арина" е световният номер 1 Рафаел Надал.


"Мисля, че това, което Рафа направи е невероятно. Той трябва да е фаворит, все пак държи три титли от Големия шлем, а аз една", коментира Федерер.


"Надал играе страхотно. Това, което постигна на "Ролан Гарос", Уимбълдън и US Open е немислимо. Беше страхотно да го наблюдаваш на корта". Швейцарецът изрази надеждите си, че Рафа ще налами малко темпото и ще загуби част от убийствената си форма от миналия сезон.


"Трудно е да играеш на подобно ниво постоянно. Сигурен съм, че каквото и да става Рафа ще бъде готов за турнира. Надявам се, че ако получа шанс ще го спра. През последните месеци той се превърна в доминатор в турнирите от Шлема. Изигра няколко напечени мача, спечели ги всичките. Именно затова сега той е фаворит", сподели Федерер.

"За мен не е проблем да не съм фаворит. Ще се радвам да спечеля, но ако не успея, значи някой е бил по-добър от мен. Все пак има още три шанс да взема турнир от Големия Шлем до края на годината," допълва още той.


Швейцарецът има 16 титли от Големия шлем, последната от които именно в Мелбърн преди 12 месеца.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини