Терзийска: Целта ми са квалификациите на турнири от Шлема



Терзийска: Целта ми са квалификациите на турнири от Шлема
Свързани играчи
Тагове
24-12-2016 13:23 | Tennis24.bg

В края на сезона се свързахме с Джулия Терзийска, за да ни разкаже с какви чувства изпраща годината и какви цели си поставя за новата. През февруари родената през 1996-а Джулия достигна до най-добрата си позиция в световната ранглиста (306), а през сезон 2016 от календара на ITF спечели по една титла на сингъл и на двойки. През септември състезателката на ТК Дема спечели титлата на държавното лично първенство за жени за трети пореден път. Тя обаче преживя и доста контузии. Ето и какво сподели за сайта на БФТ Терзийска:

„2016-а не беше най-добрата година за мен, за моето тялото и за тениса ми. Имах доста продължителна контузия, както и няколко по-кратки, но положителното беше, че това ми позволи да прекарам доста време със семейството си, което с начина на живот, който водим тенисистите, не се случва често.

В момента тренирам и се подготвям за новия сезон. Коледа ще прекарам вкъщи със семейството си, за което много се радвам. За новогодишните празници ще бъда на почивка в Италия, а от януари ще се върна към подготовката си за новия сезон.

Ще започна участието си по турнири най-вероятно от февруари. Единственото, което искам, е да съм здрава. Това е единственият ми приоритет. Искам да съм здрава, за да постигна целта си догодина, а именно да играя квалификации на турнири от Големия шлем.“

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини