Стаматова тренира и по празниците



28-12-2016 13:56 | Tennis24.bg

Тази година не беше лека за Юлия Стаматова, защото безспорно едни от най-тежките моменти за всички спортисти са контузиите. Родената през 1993-а левичарка от София обаче иска отново да печели титли и за целта даже по време на коледните и новогодишните празници е на корта. Ето и какво разказа Юлия за сайта на БФТ:

„Изпращам с голямо удоволствие 2016-а, която от спортна гледна точка бе една много странна година за мен. Всяка от изминалите години в професионалния тенис съм вървяла винаги напред в ранглистата за разлика от тази, в която близо три месеца се борих с голяма травма. Това ми попречи да запазя позицията си като №450. Играх дълго време турнири с контузия на ръката и после трябваше да спра, за да правя терапии.

Най-хубавите ми моменти за тази година са един финал на сингъл, три финала на двойки и победа в основната схема на турнир на Международната федерация по тенис с награден фонд 50 000 долара.

Няма да празнувам. Радвам се, че мога отново да тренирам пълноценно и празничните дни ще бъдат за мен празник на корта. Още след нова година заминавам на предсезонен тренировъчен лагер и от втората седмица на новата година започвам участието си в серия турнир.

Целта ми е да печеля титли и да играя на големите турнири, но като за начало да достигна отново до най-доброто си класиране.“

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини