Александър Зверев: Нямам търпение пак да играя с Федерер



28-12-2016 15:14 | Tennis24.bg

Александър Зверев бе една от звездите на сезон 2016, след като успя да влезе в Топ 20 на световната ранглиста и спечели първата си титла от АТР през септември.

Засега той е най-обещаващият млад играч в Тура и ще бъде една от големите звезди, които ще се включат в „Хопман Къп“ следващата седмица в Пърт. Заедно с Андреа Петкович Зверев ще се опита да върне купата в Германия, която не е печелила надпреварата от 1995 г. В груповата фаза германците ще се изправят срещу Франция, Швейцария и Великобритания. Очаква се топ-мачът в тази група да е между Зверев и Роджър Федерер на 4 януари, сряда.

Двамата вече се срещнаха два пъти през 2016 г. Роджър спечели в Рим, но Зверев взе реванш в Хале. В първата седмица на 2017 феновете ще могат да се насладят на нова битка между опита и младостта. Зверев вече е в Пърт, където се готви за новите предизвикателства.

„Имах страхотна година. Бях номер 84 в света, а сега съм номер 24. За пръв път в кариерата си бях в Топ 20. Това е страхотно постижение. Имах невероятни мачове. Играх с Роджър, след това със Стан във финала в Петербург. Страхотно е, че пак ще играя срещу Федерер. Нямам търпение. Дочух, че той тренира много добре в Дубай и е добре подготвен. Комплексът, в който се подготвяме, е много добър, напомня на този в Мелбърн. Смятам, че предстои чудесно състезание. Имам гарантирани поне три силни мача. Ще играя с Гаске и Федерер. Това ще ми даде предимство занапред. Освен това ще играя и на смесени двойки. Но най-важното е, че ще представям страната си. Ще е трудно, Франция е с двама големи тенисисти, за Швейцария ще играе Роджър. Мисля, че всички имаме шансове, ако играем добре“, коментира Зверев.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини