Шиникова: Мога повече и се надявам да го докажа догодина



31-12-2016 08:13 | Tennis24.bg

През отиващата си година Изабелла Шиникова достигна най-доброто си класиране в женската ранглиста (134-о място), като завършва с баланс 55-18, седем титли на сингъл от турнири на Международната федерация по тенис – четири с награден фонд 25,000 долара и три от 10,000 долара, както и два трофея на двойки. Ето и какво разказа националката ни за "Фед къп" за сайта на БФТ:

„Тази година беше много успешна за мен, бих казала, че е най-силната ми година в WTA тура. Много съм доволна от представянето си, направих много силни турнири. Спечелих седем титли през тази година и играх в основни схеми на турнири на Женската тенис асоциация, започвайки от квалификации.“

На турнира в Букурещ през юли Шиникова започна от пресявките, за да отпадне чак на осминафиналите на основната схема от световната №5 Симона Халеп, отстъпвайки с 4:6, 3:6.

„Борих се и показах сили срещу топ състезателки, включително и срещу световната №5, с което много се гордея. Знам, че мога повече, и се надявам да го докажа догодина.

Успях да стигна до турнири от Големия шлем като Уимбълдън и US Open, където имах удоволствието да изкарам седмица с тенис на много високо ниво.

За важните празници – Бъдни вечер и Коледа, си бях у дома със семейството, но новогодишните ще прекарам много далеч оттук – в Китай. Там ще играя в първия си турнир за 2017-а, който ще е подготвителен за Откритото първенство на Австралия. Ще участвам в квалификациите в Шънджън и след това директно отлитам към Мелбърн, където ще имам време да потренирам и да се аклиматизирам, преди да започна участието си в първия за годината турнир от Големия шлем.“




 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини