Джокович: Надал ми липсва, между нас е специално



03-01-2017 17:17 | Tennis24.bg

2017 г. започна, но анализите за Новак Джокович продължават. Сърбинът е поставен под номер 2 на Откритото първенство на Катар в Доха, но този път в схемата липсва Рафаел Надал и това не се нрави на балканеца. Испанецът предпочете да загрее в Бризбън. По този повод Джокерът изрази съжалението си:

„Съперничеството ни с Рафа е нещо много специално за мен. Всички мачове, които сме изиграли един срещу друг, двубоите ни в турнирите от Големия шлем, финалите, особено онзи в Мелбърн, който продължи близо шест часа – те са специални. Когато започнах да се превръщам в силен играч, един от мотивите ми беше да намеря начин да се справям срещу Рафа и Федерер. Няколко години не знаех дали ще успея да доминирам именно заради тяхното присъствие в Тура. Те двамата помогнаха на мен и на Мъри да стигнем до тук“, коментира в Доха Джокович. В Катар обаче е най-големият му съперник от 2016 – Анди Мъри. Британецът е шампион в турнира през 2008 и 2009 г.

Сърбинът обяви, че връщането на Душан Вемич в треньорския му щаб носи спокойствие. „Той е много спокоен човек, но освен това разбира играта. Познавам го от както бях на 6-7 години. Израснахме в един клуб. Тогава беше най-добрият тенисист в страната. Винаги се е отнасял с мен много приятелски, помагал ми е и ми е давал ценни съвети. Много сме близки. Ние сме повече от приятели, по-скоро сме като семейство. Работихме заедно през 2012 и 2013. Сега официално е втори треньор в екипа. Двамата с Мариан се разбират много добре“, разкри Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини