Хюит готов за сблъсъка с Налбандян, очаква зрелище и подкрепа от публиката



16-01-2011 16:37 | Станко Димов

Лейтън Хюит винаги е бил сред най-атрактивните тенисисти в света. Австралиецът направи отлична подготовка за домашния Голям шлем, където ще запише своето 15-то участие.


"Винаги се вълнувам, когато се завръщам в "Мелбърн Парк". И не става въпрос само за мачовете, усещането е уникално дори когато тренирам. Тялото ми се чувства отлично, мотивацията е на лице и това е най-важното за мен", коментира Хюит.


"Чувствам се комфортно както на корта, така и извън него. Всичко се развива отлично до момента. През последните дни дадох всичко от себе си, за да бъда във форма за началото на  Australian Open. Не се страхувам от нищо, моята цел е да изляза във вторник на корта и да изиграя един страхотен мач", каза още Хюит, който в кариерата си има 2 титли от Големия шлем и 75 седмици на върха на ранглистата.


В първия кръг в Мелбърн Хюит се изправя срещу "стар познайник" - Давид Налбандян. "Едва ли някой е предполагал, че мога да се падна с него в толкова ранен етап от турнира. Когато играеш срещу Налбандян трябва да очакваш всичко. Той също направи добра подготовка и съм сигурен, че ще опита да спечели мача, също както аз", увери 29-годишният тенисист.


"Винаги в Мелбърн съм получават фантастична подкрепа. Няма значение дали играя срещу Налбандян или срещу някой друг, публиката отново ще ме подкрепи. В момента ранглистата не ме интересува. Концентрирал съм се изцяло към Australian Open и иска да продължа възможно най-много", каза още Хюит.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини