Григор Димитров: Не мога без музика (видео)



05-01-2017 15:20 | Tennis24.bg

Григор Димитров се представя чудесно до сега в първия турнир за годината – в Бризбън, Австралия. Българинът вече записа две победи – над Стийв Джонсън от САЩ и над Никола Маю от Франция. Почетният гражданин на Хасково е сред звездите в Бризбън, а от официалния сайт на АТР винаги са обичали да говорят с него. Чаровникът отново попадна във фокус за интервю. Ето какво каза:

 

- Григор, носи се слух, че помагаш на шофьорите в колата, която те кара на и от корта?

 - Хаха, толкова бързо ли се разнесе това. Музиката е много важна за мен. Слушам постоянно, когато се прибирам от корта след натоварен ден. Всички шофьори тук са много мили, забавляваме се. Поисках да седна отпред, за да си пусна музика. Шофьорът ми разреши да пусна каквото искам и се случи да е Уитни Хюстън.

 

Музиката в колата е много важна за мен. Винаги, като се кача в моята кола, тя веднага зазвучава. Не мога да живея без музика. Слушам от като се събудя, докато си легна. Наистина е много важна за мен.

 

- Миналия сезон се срина в ранглистата, стигна до номер 40, след това направи обрат в Торното и Синсинати. Какво стана, какво беше различно?

 - Всеки човек има спадове. Моите в частност са на корта. Не играх добър тенис. Взех много грешни решения на корта и това ми коства много мачове и турнири. Но така и не загубих кураж. Знаех, че с труд мога да се поправя. Винаги съм готов да направя нещо ново, да работя.

След това в екипа ми се появи Дани (Велверду – б.ред.) и седнахме. Говорихме много. Казахме си истини. Стигнахме до заключението, че това което е важно ни предстои. Поставихме си цели. Засега всичко върви добре.

 

- И Топ 10 вече не е невъзможна цел? Какво е нужно?

 - Постоянство. Това не е мит. Всеки го знае. Постоянството през годината води до печелене на големите мачове. Това е ключът. Трябва, разбира се, да си здрав, но мисля, че с постоянство, фокус върху работата, правилен екип и настройка, всичко е достижимо.

 

- За четвърти път ще играеш в Бризбън. Какво ти харесва в условията?

 - Всичко. Това е първи турнир, тук в Австралия. Мисля, че е много важно да се почувстваш добре. Тук всички вършат страхотна работа, гостоприемни са. Всичко е спокойно, има много кортове за тренировка. Мисля, че пестим енергия, като тренираме наблизо. Това помага да играеш по-добре през идващите седмици.

 

- Какво щуро направи по време на почивката между сезоните?

 - Не направих нещо кой знае колко щуро. Прекарах страхотно със семейството си след празниците. Бях си у дома, тренирах, правих простички неща - разхождах се, пиех хубаво кафе. Това са основни неща. Когато пътуваш толкова много, нямаш време за такива неща, така че това правих. Оценявам присъствието на всеки, който в тези моменти беше с мен. Защото паузата е кратка, пак идват пътувания, турнири и няма време за такива работи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини