Шарапова с изненадваща промяна преди Australian Open



16-01-2011 19:45 | Станко Димов

Бившата номер 1 в света и дългогодишният й треньор Майкъл Джойс се споразумяха да си дадат почивка един от друг, съобщи FOXSports.com. Двамата се разделили още преди седмица в Окланд, където Шарапова игра първия си турнир за сезона и стигна до 1/4-финал.


Така Шарапова ще започне Australian Open "само" с един треньор - Томас Хогстед, с когото започна работа преди началото на сезона.


Шарапова и Джойс работиха в екип 6 години и половина. Под негово ръководство рускинята спечели 2 титли от Големия шлем, включително Australian Open 2008. Двамата винаги са се славели с приятелските си отношения, но през последната година Шарапова претърпя сериозни разочарования в турнирите от Шлема и потърси промяна.


Любопитното е, че сегашният наставник на Маша  Хогстед работи с китайката Ли На в началото на миналата година, когато тя игра полуфинал в Мелбърн.


"С Майкъл и баща ми работих в продължение на доста години. Заедно постигнахме някои наистина страхотни успехи и като цяло мисля, че работихме позитивно. Сега ще продължа с новия наставник, който притежава необходимия опит. Мисля, че неговите познания ще ми помогнат", сподели Шарапова.


Рускинята ще изиграе първия си мач на Australian Open след няколко часа. Съперник на Шарапова ще бъде тайландката Тамарин Танасугарн.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини