Лазаров и Шиникова най-добри на СК Дема



06-01-2017 17:09 | Tennis24.bg

СК „Дема“ (София) отчете една най-успешните си спортно-състезателни години. Бяха раздадени и традиционните награди на клуба.

За най-добър тенисист беше определен националът за Купа "Дейвис" Александър Лазаров. Той спечели първата си титла при мъжете от фючърс (в Сокобаня, Сърбия) и дебютира в състезание от календара на АТР Уърлд Тур в София.

При жените №1 на "Дема" е Изабелла Шиникова. Тя достигна до №134 в световната женска ранглиста, в момента е трета от българските тенисисти, а за известно време бе втора след Цветана Пиронкова. Участвала в турнири от календара на WTA, включително с победа в основна схема. Шиникова спечели през 2016 г. седем титли от турнири на ITF с награден фонд 10 000 и 25 000 долара (общо 18 в кариерата) и две титли на двойки (общо 25).

За най-добър млад състезател беше обявена Денислава Глушкова, която стана шампионка с българския национален отбор от Европейското отборно първенство до 12 г. 

За отбор на годината беше определен този за девойки до 16 г.: Розалина Юсева, Микаела Константинова, Мелади Тодорова, треньор Катя Брезина. Те са шампионки от Държавното отборно първенство.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини